CONSILIUL STIINTIFIC
Director
Gabriel ANDREESCU - Doctor în ştiinţe politice al Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice şi Administrative. Profesor universitar, Școala doctorală de Filozofie, Sociologie și Științe Politice, Universitatea de Vest, Timișoara. Iniţiator al APADOR-CH, fondator şi preşedinte al Centrului de Studii Internaţionale, Ombudspersons for National Minorities şi Solidaritatea pentru Libertatea de Conştiinţă. Cavaler al Ordinului Naţional "Steaua României". Între alte distincţii primite se numără Premiul Petöfi pentru Libertatea Popoarelor din Europa Centrală (Fundaţia Secolului XXI / Budapesta), Pro Minoritate (Guvernul Ungariei) şi premiul Human Rights Monitor (Human Rights Watch din S.U.A.)
Consiliul ştiinţific
Corneliu BÎRSAN - Doctor în drept al Universităţii din Bucureşti şi doctor honoris causa al Universităţii Paris I Panteon-Sorbona (Franţa). Profesor universitar şi fost decan la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti. Profesor invitat la Universitatea Paris I Panteon-Sorbona (Franţa) şi la Facultatea Internaţională de Drept Comparat (Franţa). Fost membru al Comisiei Europene a Drepturilor Omului şi judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Cavaler al Legiunii de Onoare (Franţa).
Lucian BOJIN – Doctor în drept. Conferențiar universitar la Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara. Autor al mai multor volume și articole în materia drepturilor omului, dreptului constituțional, dreptului organizațiilor și dreptului internațional public (Comentarii la Constituția României, Polirom, 2010 – volum colectiv, Personalitatea juridică în dreptul organizațiilor, CHBeck, 2015 – volum premiat de Societatea de Științe Juridice, Manual de relații și organizații internaționale pentru studenții la drept, Editura Universității de Vest, 2018). Avocat în Baroul Arad.
Aurora CIUCĂ - Doctor in drept al Universitaţii "Al. I. Cuza", Diploma de Master "Cum laude" in International and Human Rights Law, Universitatea "Notre Dame" S.U.A, profesor universitar la Universitatea "Ştefan cel Mare" Suceava, membru în Consiliul de Administraţie al Fundaţiei "Şanse Egale pentru Femei" Iaşi, membru în Société Française pour le Droit International.
Valentin CONSTANTIN - Doctor în drept al Universităţii Babeş-Bolyai. Profesor universitar la Facultatea de drept a Universităţii de Vest din Timişoara. Avocat în Baroul Arad.
Rodoljub ETINSKI – Președinte al Secției de Drept Internațional al Școlii de Drept Natural din Kopaonik și vice-președinte al Secției Sârbe a Asociației de Drept Internațional. A predat Drept Internațional Public, Drepturile Omului și Dreptul UE la Universitatea din Novi Sad și a susținut cursuri la mai multe universități printre care cele din Banja Luka, Belgrade, Graz, Henan, La Sapienza, Maribor, Niš, Pécs, Podgorica, Timișoara și Zhongnan. A fost consilier juridic al Ministrului pentru Afaceri Externe a R.F.S. Iugoslavia și al Republicii Serbia și agent guvernamental în mai multe cazuri de la Curtea Internațională de Justiție.
Corneliu-Liviu POPESCU - Doctor în drept al Universităţii din Bucureşti. Profesor universitar la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti şi la Colegiul Juridic de Studii Europene din Bucureşti al Universităţii Paris I Panteon-Sorbona (Franţa). Profesor invitat la Universitatea din Nisa Sophia-Antipolis (Franţa) şi la Facultatea Internaţională de Drept Comparat (Franţa). Diploma de Drept internaţional al drepturilor omului a Institutului Internaţional de Drepturile Omului (Strasbourg, Franţa) şi a Academiei de Drept European (Florenţa, Italia). Fost Agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului.
Jean-François RENUCCI – - Profesor la Facultatea de Drept - Université de Nice Sophia-Antipolis (France). Fost consilier la Departamentul Relaţiilor Externe, Monaco. Director - Centre d’Etudes sur les Droits Sud-Européens. Director - Centre d’Etudes Européennes sur les Droits de l’Homme. Autor a mai multor volume printre care Droit Européen des Droits de l’Homme (2002) şi Code de Procédure Pénale - Convention Européenne des Droits de l’Homme (2006).
Valeriu STOICA - Doctor în drept al Universităţii din Bucureşti. Profesor universitar la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti. Membru al Institutului Internaţional pentru Drepturile Omului (Strasbourg, Franţa). Fost ministru al justiţiei, fost membru al Comisiei de la Veneţia "Democraţie prin Drept" şi fost membru al Adunării Parlamentare ale Consiliului Europei, avocat în Baroul Bucureşti, arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României.
Florin STRETEANU - Doctor în drept al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Profesor universitar la Facultatea de Drept şi cancelar general al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Profesor invitat la Universitatea din Limoges (Franţa), la Universitatea din Reims (Franţa), la Universitatea Strasbourg III Robert Schumann (Franţa), la Facultatea Internaţională de Drept Comparat (Franţa) şi la Universitatea din Zaragoza (Spania). Membru al Asociaţiei Internaţionale de Drept Penal şi al Societăţii de Legislaţie Comparată.
Frédéric SUDRE - Profesor la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Montpellier I. Director al Institutului de Drept European al Drepturilor Omului (L’Institut de Droit Européen des Droits de L’Homme). A publicat lucrări de referinţă în domeniul dreptului, printre care: Realité et perspectives du droit communautaire des droits fondamentaux (coord., 2000), La Convention européenne des droits de l’homme (2002), Le droit au respect de la vie familiale au sens de la Convention européenne des droits de l’homme (coord., 2002), Le ministere public et les exigences du proces équitable (coord., 2003), La diffusion du modele européen du proces équitable (coord., 2003), Droit européen et international des droits de l'homme (tradusă în acelaşi an la Polirom: Drept european şi internaţional al drepturilor omului).
Renate WEBER - Membră a Parlamentului European. A predat la Facultatea de Ştiinţe Politice a Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice şi Administrative şi la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Fost judecător ad hoc la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, fostă consilieră prezidenţială cu rang de ministru pentru probleme constituţional-legislative. Fostă preşedintă a Fundaţiei pentru o Societate Deschisă.
Ineta ZIEMELE – Fostă judecătoare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. A studiat Dreptul la Universitatea din Letonia şi la Universitatea din Cambridge. A fost Profesoară de Drept Internaţional şi Drepturile Omului la Facultatea de Drept din Riga. Fostă consilieră de programe în cadrul Directoratului General al Drepturilor Omului al Consiliului Europei.